Første 2022 træning på Le Mans

Den første træning forud for dette års 24 timers løb i Le Mans blev kørt onsdag eftermiddag.

Det blev en rodet affære, hvor der var mange flere hold, som havde problemer, end der var i søndagens testdag.

AF Corse Ferrari #51 troede at de var klar, men da bilen skulle på banen skete der et eller andet, så de måtte i gang med at skifte motor. Det betød at de kun kom ud til allersidst i træningen, med 4 halvsløve omgange.

Ultimate #35 kom humpende ind i pitten efter at have kontakt med en barriere. Heldigvis kunne holdet bare sætte en ny bagende på raceren, og så var de ellers kørende igen.

Toyota Gazoo Racing #8
Photo: JJ Media

Der var mange hold, som var en tur i gruset, og måtte have hjælp. Blandt andet skulle Dempsey-Proton Competition Porsche #88, Vector Sport #10, WRT #32, og JOTA #38 have hjælp undervejs. Der var dog et teknisk problem på 10’eren, så Ryan Cullen ikke engang kunne køre den tilbage til pitten.

Træningen sluttede med at Algarve Pro Racing #45 med Steven Thomas bag rattet, kørte af banen i Ford Chikanen, røg ind og græsset, og ikke kunne nå at stoppe, inden han rykkede venstre forhjørne af raceren. Heldigvis var han OK, men mekanikerne får travlt med at reparere bilen, såfremt den skal ud i aftenens kvalifikation. Alt dette afhænger af, om monteringspunkterne til hjulophænget stadig er intakt, eller om de er rykket af. Hvis de er rykket af, skal holdet i gang med at bygge en helt ny bil – og det tager mange timer.

Corvette Racing #63
Photo: JJ Media

Toyota Gazoo Racing #8 satte hurtigste tid, med få minutter tilbage af træningen. Indtil da havde Glickenhaus Racing #709 og #708 lagt 1’er og 2’er gennem det meste af træningen. Alpine Elf Team #36 var igen langsomste bil, og blev endda slået af et par LMP2 racere.

United Autosports USA #23 var hurtigste LMP2 racer, foran JOTA #38 og Prema Orlen Team #9. Blandt LMP2 Pro/Am bilerne var TDS Racing x Vaillante #13 hurtigste bil, foran Algarve Pro Racing #45 og #47.

United Autosports USA #23
Photo: JJ Media

AF Corse #83 med Nicklas Nielsen var 12. hurtigste LMP2 racer, og 4. hurtigste LMP2 Pro/Am. Oliver Rasmussen og JOTA #28 var 18’er ud af de 27 biler, hvor Michael Jensen og CD Sport #27 desværre var langsomst af alle.

I GTE Pro var det en Corvette Racing 1-2 med 63’eren foran 64’eren, mens Porsche #91 og #92 med Michael Christensen fulgte lige efter.

GTE Am havde WeatherTech Racing Porsche #79 foran GR Racing Porsche #86, mens TF Sport Aston Martin #33 med Marco Sørensen var 3. hurtigste bil. Lige bag ham fulgte Nicki Thiim i Northwest AMR #98 – og med 6. hurtigste tid var Michelle Gatting og Iron Dames Ferrari #85. Kessel Racing Ferrari #57 med Mikkel Jensen og Frederik Schandorff var 12. hurtigste GTE Am bil, mens Team Project 1 Porsche #46 med Mikkel Overgaard Pedersen var 15’er ud af de 23 biler.

WeatherTech Racing Porsche #79
Photo: JJ Media

Kvalifikationen køres allerede i aften mellem klokken 19.00 og 20.00. De 6 bedste biler fra hver kategori (5 fra Hypercar) går videre til Hyperpole, som køres i morgen aften.

Relaterede nyheder